AKTUELNO

Poledicu je teško primetiti iz vozila, a zbog nje vozači gube kontrolu što dovodi do izletanja sa puta i do učestalih saobraćajnih nezgoda.

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače na opasnost koja večeras preti od naizgled suvog kolovoza, koji je na pojedinim deonica dovoljno vlažan da pri nižim temperaturama stvori poledicu, pa vozači zbog nje gube kontrolu.

AMS napominje da se u utorak uveče, tokom noći i u sredu ujutru, prema rečima meterologa, na severu i zapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje se kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Najviše odrona ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, na đerdaspkoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku, Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Iz AMSS apeluju na vozače da kontrolišu brzinu kojom se kreću, da budu maksimalno koncentrisani za volanom. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka oko 60 minuta, a ista kategorija vozila na graničnom prelazu "Šid" čeka oko 120 minuta. Na graničnom prelazu "Kelebija", na izlazu iz Srbije, teretna motorna vozila čekaju oko 60 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

J. Stanković

#AMSS

#Put

#Vozač

'